Ingrediënten:
60 gram boter (zachte)
200 cl bloemenhoning
100 cl liter appelsap ( verwarmd)
150 gram Lelie's tarwebloem (gezeefd samen met de bakpoeder)
Wat zout
2 theelepels kaneel
2 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels gemalen kruidnagels
175 gram geweekte rozijnen (en/of krenten)
75 gram grof gehakte hazelnotenhazelnoot
2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170⁰C.
Klop de boter met de honing tot een crème.
Voeg er al kloppend de warme appelsap bij.
Zeef de bloem en het bakpoeder en wat zout over deze vloeistof.
Voeg ook de noten en voorgeweekte en afgedroogde rozijnen er bij en de kruiden.
Meng tot een goed lopend deeg.
Vet een cakevorm in het boter , en zeef er wat weinig bloem over.
Giet het deeg erin.
Bak de koek in ongeveer 1 uur gaar en bruin.
Op rooster rustig laten afkoelen tot het lauwwarm is.
In pakken in folie en zeker 24 uur ingepakt laten staan.