Sittardse nonnevotten

Voor ongeveer 30 stuks:


Ingrediënten:


• 1000 gram Lelie's tarwebloem

• 400 gram lauwe melk

• 200 gram boter 

• 100 gram verse / 35 gram droge gist

• 50 gram suiker

• 20 gram zout

• 2 ei

• (frituur)olie

• fijne suiker

• snufje kaneel


Bereidingswijze:


Meng bloem, melk, suiker, ei met het gistmengsel en kneed dit tot een soepel deeg.

Vervolgens boter en zout toevoegen en wederom kneden tot een geheel.

Deeg onder een doek gedurende 40 minuten laten rijzen.

Daarna het deeg plat slaan totdat er een soort platte pannenkoek ontstaat.

De deegpannenkoek dubbelvouwen en opnieuw 15 minuten laten rijzen.

Opnieuw het deeg plat slaan.

Snij repen uit het deeg van ongeveer 30 centimeter en rol deze rond en maak er een knoop of strik in.

Laat de ongebakken Nonnevotten ongeveer 10 minuten narijzen op een met bloem bestoven keukendoek.

Frituur vervolgens de Nonnevotten in hete (frituur)olie van 180 graden Celsius

Meng fijne tafelsuiker met een vleugje kaneel en wentel daar, de nog warme nonnevotten, even doorheen.


Share by: