Revani, griesmeelcake met siroop
(bron: Ellouisa)
Ingredienten:
4 eieren
150 gr suiker
175 gr Lelie's griesmeel
200 gr Lelie's tarwebloem
175 ml zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
175 ml volle yoghurt
geraspte schil van 1 citroen.
Siroop:
200 ml water
175 gr suiker
1 el citroensap
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker tot het licht en luchtig is (zo'n 5 minuten).
Mix dan olie, citroenrasp en yoghurt erdoor.
Voeg bloem, bakpoeder en griesmeel toe en mix er ook door.
Giet in een ingevette bakvorm (ik gebruik een rechthoekige van 25x30 cm) en bak op 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 35-40 minuten.
Maak ondertussen de siroop door het water met de suiker en citroensap in een pannetje aan de kook te brengen.
Goed roeren en zo'n 10 minuutjes op laag vuur laten pruttelen (wel goed roeren) tot de suiker is opgelost en je een dikkere siroop hebt.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Na het bakken de cake ook tot kamertemperatuur af laten koelen.
Ruitpatroon insnijden en de siroop er met een lepel over scheppen.
Laat helemaal afkoelen en je kunt m eten!
Video: https://www.youtube.com/watch?v=qbu0Z_Ly-Tk