Ingrediënten:
• ¼ kilo Lelie's roggebloem
• ¼ kilo Lelie's tarwebloem
• 2 theelepels bakpoeder
• 225 gram bruine basterdsuiker
• 75 gram gestampte muisjes
• 2 eetlepels koekkruiden
• 1 royaal glas koude thee ( sterremix)
• snufje zout
• 2 eieren
• 6 eetlepels stroop
• 25 gram oranje- of citroensnippers ( naar persoonlijke wens)
• 50 gram tarwebloem
Bereidingswijze:
In een kom rogge- en tarwebloem, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koekkruiden,zout, ei mengen.
Verwarm de koude thee en los darain de stroop op. Bij de kom voegen en alles tot een goed beslag kloppen ( het moet met een garde kunnen).
Het moet de dikte van stevig cakebeslag krijgen. Is het beslag te dik, dan kunt u eventueel nog wat extra thee toevoegen.
Vervolgens door het beslag de gestampte muisjes (en oranje- of citroensnippers) mengen.
Laat het beslag zeker twee uur afgedekt koel staan.
Dan de oven tien minuten op 180 ⁰C voorverwarmen.
Een broodblik of platte bakvorm grondig met olie of boter insmeren.
Deeg erin en glad strijken.
Bloem met een zeef erover strooien.
De koek in een warme oven van 160 á175 ⁰C ( gelijk lager draaien) in ongeveer 1 uur gaar bakken (en met een breinaald op gaarheid controleren).
Is de koek nog niet gaar , dan nog wat langer laten bakken.
Koek uit de oven nemen , even tien minuten laten afkoelen.
Koek in folie inpakken en daarin helemaal laten afkoelen. Nog beter is het de koek 24 uur met rust te laten.