Peynirli pide, kaasbootjes

Peynirli pide, kaasbootjes

(bron: Ellouisa)

Ingredienten:

500 gr Lelie's tarwebloem

1 zakje gist

1 tl suiker

1 tl zout

1 tl bakpoeder

4 el olijfolie

250-330 ml lauwwarme melk


Vulling:

1 dikke plak Turkse witte kaas

1 bol mozzarella

1/2 tl zwarte peper

Paar takjes verse platte peterselie, fijngehakt

1 eiwit

Verder:

2 eidooiers

2 tl melk


Bereiding:

Meng bloem met gist, bakpoeder, suiker en zout. Voeg de olie toe en meng erdoor.

Dan beetje bij beetje de lauwwarme melk toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed 10-15 minuten tot het zacht en soepel is en laat een uur rijzen.

Prak de witte kaas en rasp de mozzarella. 

Meng dit samen met de peper, peterselie en het eiwit. 

Verdeel dan het gerezen deeg in 20-24 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ovaal en leg er een eetlepel vulling op. 

Vouw de uiteinden naar elkaar toe en knijp goed samen.

 Laat een half uur rijzen en bestrijk dan met eigeel en melk. 

Bak ze 10-15 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ILEaTTRM0Tg

Share by: