Ingrediënten:
• 250 gram Lelie's tarwebloem
• 150 gram boter
• 50 gram vloeibare honing
• 70 gram bruine basterdsuiker
• 5 gram gemalen kaneel
• snufje zout
• 1 losgeklopt ei
• 15 gram bakpoeder
Bereidingswijze:
• Plaats het rooster een beetje onder het midden van de oven en verwarm deze voor op 180 graden.
• Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de honing, de bruine basterdsuiker, kaneel, de helft van het losgeklopte ei en het zout toe.
• Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Dit kan met een mixer met deeghaken of met de hand.
• Verdeel het deeg in twee gelijke delen en maak er twee rollen van met een lengte van ongeveer 20 centimeter. Doe de deegrollen een halfuurtje in de koelkast.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de deegrollen uit de koelkast en snijd ze in plakken van 1 centimeter breed. Leg de plakjes op de bakplaat en zorg dat er een beetje ruimte tussen zit.
• Bestrijk de rondjes die je net hebt neergelegd met de rest van het opgeklopte ei en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen.