Ettense moppen
Ingrediënten:
200 gr boter
125 gr basterdsuiker
250 gr bloem
mespuntje zout
1 eidooier
vanille pasta of extract
kristalsuiker om in te rollen
Bereidingswijze:
Deeg maken
Meng de boter met de suiker, het zout en vanille goed door elkaar. Dit kan met de hand, een pollepel of met de mixer. Gebruik met de handmixer de deeghaak en de platte deeghaak in de keukenmachine.
Voeg het ei toe en meng goed door.
Doe de bloem erbij en kneed met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
Hoe langer je mengt, hoe taaier het resultaat kan zijn.Maak van het deeg een rol van ca 2-3 cm dik, verpak deze in plasticfolie en laat minimaal een half uur in de koelkast rusten.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 170C
Rol het deeg door de kristalsuiker zodat de rol rondom een laagje suiker heeft.
Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg ze iets uit elkaar, aangezien de koekjes uitlopen tijdens het bakken.
Bak de goudse moppen in ca 20 minuten af totdat ze gaar en goudbruin zijn.
(mda Patesserie)