Deventer koek

Ingrediënten:


• 300 gram Lelie's tarwebloem

• 15 gram bakpoeder

• 2 eetlepel koekkruiden

• 1 sinaasappel (onbehandeld)

• 250 gram donkerbruine basterdsuiker

• 1 ei

• 2 eetlepel stroop

• 1 goed glas melk

• 250 gram rozijnen

• 6 bolletjes gember


Oven voorverwarmen op 175⁰C.


Bereidingswijze:


Sinaasappelschil raspen en uitpersen. Sap en sinaasappelrasp verwarmen samen met rozijnen.

Gember in kleine stukjes snijden. 

Bloem zeven en vermengen met bakpoeder, kruiden, ei, stroop, melk en bruine suiker en vervolgens gember en het warme mengsel van rozijnen en sinaasappelsap toevoegen. 

Deeg in pakken en zeker een half uur wegzetten. Daarna deeg even goed doorkneden.

Bakblik( cakevorm) invetten en beslag in blik gieten. 

Deeg in bakvorm afgedekt zeker een uur op kamertemperatuur wegzetten. 

Dan de koek gedurende ongeveer 75 minuten bakken. 

Probeer of de koek gaar is.

Op rooster laten afkoelen.


Share by: