Batbot met gehakt
(bron:Ellouisa)
Ingrediënten voor 15-20 batbots:
600 gr bloem
200 gr fijne griesmeel (smida)
2 zakje gedroogde gist (7 gr)
2 tl zout
200 ml lauwwarme melk
400 ml lauwwarm water
Vulling:
250 gr gehakt
1 kleine ui
1 rode puntpaprika
1/2 groene paprika
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Meng bloem met griesmeel en gist.
Voeg het zout toe en meng de melk met het water. Voeg dat beetje bij beetje toe tot je een samenhangende deegbal hebt.
Die mag best een beetje plakkerig aanvoelen. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en soepel is.
Laat een uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling door het gehakt in wat olijfolie bruin te bakken met de kruiden. Bak de gesnipperde ui en paprika's mee tot ze wat zachter zijn en laat de vulling afkoelen.
Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer 15-20 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken).
Druk steeds een bolletje plat, leg er wat vulling op en knijp dan de randen naar elkaar toe tot weer een bolletje.
Draai het bolletje om en druk het plat tot een cirkel.
Werk zo alle bolletjes af en laat ze afgedekt nog een kwartiertje rusten.
Verhit je Marokkaanse pan (makla) op hoog vuur tot hij heet is en zet dan wat lager.
Leg een paar batbots in de pan en bak ze aan elke zijde een paar minuten tot ze goudbruin zijn en van binnen gaar.