Harchakoeken uit de oven
(bron: Ellouisa)
Ingrediënten voor 18 stuks:
250 gr fijne griesmeel
250 gr bloem
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
120 ml zonnebloemolie
120 ml melk
1 ei
1 el anijszaadjes
Extra:
Griesmeel moyenne om in te rollen
Bereiding:
Meng de fijne griesmeel met de olie. Voeg dan de bloem toe en meng goed. Doe suiker en vanillesuiker erbij en voeg ook het bakpoeder en de anijszaadjes toe. Ik heb de anijszaadjes wat fijner gemaakt in een vijzel, maar dat hoeft niet perse. Doe de melk en het ei erbij en meng met je handen tot een plakkerig deeg. Niet kneden, daar worden ze taai van. Laat even rusten en maak dan balletjes ter grootte van een pruim en rol ze door de griesmeel moyenne.
Druk ze platter tot schijven van 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze dan 20-25 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Laat ze afkoelen op een rooster.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tkUHAClF4cE