Abdijroggebrood
Ingrediënten:
• 500 gram Lelie's volkorenroggemeel
• 60 gram Lelie's volkorentarwebloem
• 250 ml handwarm water
• 10 gram zout
• 1 zakje droge gist
• 125 schenkstroop
Bereidingswijze:
- Meng in de mengkom van een keukenmachine het roggemeel, tarwebloem en zout door elkaar.
- Voeg stroop, gist en water toe aan het meelmengsel.
- Laat het geheel minimaal 10 min kneden tot er geen meelresten in de mengkom achterblijven.
- Vorm van het deeg een brood en leg dit in een ingevet bakblik met de naad naar beneden en druk het deeg gelijkmatig en goed aan.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven op 105 graden Celcius gedurende 4 uur.
Haal het brood na afloop uit het bakblik.
Wrijf de bovenkant in met wat boter of water en laat afkoelen.
Let op: Het brood wordt niet zo hoog als bij een gewoon brood.
Tip:
Beleg dunne plakjes met Tapas, pesto, droge worst of hartige kaas en is lekker bij de borrel